Hvilken webshop løsning passer dig?

Går du med tankerne om at starte din egen webshop, men du ved ikke helt hvad for en webshop platform og løsning du skal vælge? Så læs vores guide, hvor vi kommer ind på fordele og ulemper ved de forskellige løsninger, så du får en bedre idé om hvad der passer dine ønsker og behov.

Webshop løsning efter dit behov

Der er rigtig mange måder at starte din egen webshop på, og det kan være lidt af en jungle at finde rundt i. Derfor har vi lavet denne guide til dig, der ikke ved hvilke webshopløsning du skal vælge. Selvom der findes mange forskellige løsninger, nævner vi kun to i denne guide, da det er de mest anvendte.

De to forskellige webshop løsninger er enten en open source-løsning eller en hosted-løsning. En open source-løsning er for dig som nemt selv kan opsætte og vedligeholde en webshop, mens en hosted-løsning er for dig hvor det skal være nemt og hurtigt at komme i gang, og som har minimal erfaring med webshops.

Udover at kigge på de forskellige webshop løsninger, er det vigtigt at du beslutter dig for hvor stor eller lille din webshop skal være, så du kan vælge den rigtige platform at starte med. Overvej derfor disse webshopstørrelser:

  • Du vil have en simpel webshop, til et hobbyprojekt, som kan være ved siden af en anden beskæftigelse.
  • Du vil have en professionel webshop, som du forventer at leve af på sigt.
  • Du vil have en større e-handelsplatform, hvor der skal ansættes flere end dig selv.

Alle tre webshopstørrelser kan gøre brug af begge webshopløsninger, så det kommer mest an på din erfaring med hjemmesider og webshops. Har du erfaring, kan du spare penge ved en open source-løsning men er du helt ny til webshops, vil en hosted-løsning klart være nemmest og mest tidsbesparende for dig.

Fordele og ulemper ved webshop løsninger

Uanset dit erfaringsniveau, så er der forskellige fordele og ulemper ved de to webshopløsninger som du bør være opmærksom på, inden du vælger hvordan din webshop skal sættes op.

En open source-løsning
Hvis du har erfaring med hjemmesider og webshops, så er denne webshop løsning for dig. Her sættes webshoppen f.eks. op i Magento, WordPress/WooCommerce, Shopify eller PrestaShop. Det er ofte gratis at anvende disse systemer, og det er en klar fordel hvis du har erfaringen til det. Ulempen er, at det ofte kræver meget tid og hjælp, især hvis du ikke har meget erfaring med systemerne.

En hosted-løsning
Hvis du er helt ny til hjemmesider og webshops, så er denne webshop løsning for dig. Webshoppen bliver hosted hos en udbyder, såsom Shopify eller DanDomain. Fordelen ved løsningen er, at den henvender sig rigtig godt til dig der ikke har erfaring med webshops og starter fra bunden. Derudover kan du spare en del tid, da en hosted-løsning også ofte er nemmere at sætte sig ind i. Dog er det en ulempe, at trods det faste  månedlige gebyr, så koster nye moduler og udvidelser ofte tilsvarende mere.

Udover de to ovennævnte webshopløsninger, kan du også vælge at få lavet en skræddersyet løsning. Det er ofte en løsning som kræver lidt flere penge, og et bureau som tilbyder den slags løsning. Fordelen er, at webshoppen bliver personligt lavet efter dine ønsker. Ulempen er, at den kan være svært selv at vedligeholde, hvis ikke den bygges op i et brugervenligt system.